June 17, 2011

kepingin nasi kerabu

Assalammualaikum semua!

Sungguh sopan santun gadis yang bernama FARAH FARHANA ni. siap bagi salam, selalunya main terjah je. boleh dibuat menantu ni. sesiapa yang berminat boleh la PM me or email k. alolololo. ngade. rasanya agak lama jugak la since my last entry. ehh ? betul ke ? alah, korang bukannya tau pun. mesti tak bace pon kan ?*cries*

Actually, macam biasa la kan? weekend ni mestila balik rumah kalo nak kepuasan online tanpa batasan dan kekangan. eheks. so, disini saya Farah Farhana binti Poyong melaporkan sesungguhnya saya telah selamat tiba di rumah saya iaitu hanya 15minit dari UiTM. cehh, poyo je. tu pon nak cakap.

ehh, stop2. jangan merapu lagi. Well, sebenarnya aku ni rindu sangan nak makan nasi kerabu ni. korang tau tak nasi kerabu ? kalo tak tau sah bukan warganegara Malaysia yang terchenta. sesiapa yang duduk di Pantai Timur mesti la tau. I'm not sure which state belongs to nasi kerabu but between Terengganu or Kelantan la. but aku rasa Terengganu la. sesiapa orang Tganu boleh tolong jawab sikit. >.<

sila tengok gambar di bawah




Inilah nasi kerabu ye bagi sesiapa yang tak tau. Sejak aku dah tak study dekat Peninsular ni, tak pernah lagi aku rasa nasi kerabu ni. I wonder, dekat Sarawak ni ade tak restaurant yang jual nasi kerabu. Aku tak mintak dekat bahagian lain, aku nak area Kuching-Samarahan je.

First time makan nasi kerabu ni masa kawan aku dari Terengganu bawakkan untuk aku. Fuhh, memang superb la. sumpah sedap. lebih sedap daripada Spagetti.*memang pon, spagetti makanan western. Sejak dari hari tu la aku asyik nak makan nasi kerabu je kalo nampak orang jual. Paling best, nasi kerabu Kak Long dekat UiTM Jengka. alamak... rasa nak terbang ke Pahang la pulak. deme rindu kome sume ler.

Dahhh, terliur dah tengok gambar tu.*sambil lap2 air liur meleleh dekat mulut. Oh ya, by the way, I really mean it guys, sesiapa yang tau restaurant or kedai makan yang ada jual nasi kerabu yang sedap, please inform me yah. tak kesian ke tengok aku ni kemponan. -_-


Kasihanilah gadis ini :P. Till then, chaow, nak sambung tengok We Got Married. 

Annyeoung,




5 comments:

Bluewendy said...

sedap nye..saje jek kn bagi terliuk..kih3..:)

daydenk farah said...

@Bluewendy hihihi. memang sngaje, biar sume orang serbu warung nasik kerabu. keke

combi said...

nasi kerabu best!!

daydenk farah said...

@combi sangat2 best. alaa.......... nak makan nasi kerabu.

tiha said...

saya folo...^__^