May 30, 2011

Anak watan bashed Kpop, Mentor 5 tak puas hati

morning people!emoticon10

I feel good, tudodododododoo. eceh. nak menyanyi pulak. mentang2 hari ni aku bangun awal. awal la sangat.-_- , oh ya, apa cerita tentang Mentor malam tadi ? Aku dengar Salma yang menang. Salma tu protege Erra kan ? hah! betol. howyea! walaupon aku tak tengok, tapi aku tau doe. eleh, status dekat facebokk and twitter melambak2 tentang perjalanan Mentor akhir malam tadi. siap ada yang cakap,

'ehh, bodohnye juri awam!'
'ee, juri awam ni bute la'
'ee, nas ahmad, ko jangan menyibok boleh tak'
'ehh, hitamnya black, anak keling mane ni ?'

opps, gerangan siapakah yang terasa itu. keke. miyane. tapi aku dengar, ramai yang tak puas hati, ada yang cakap Shida yang patut menang ?ehh, shida tu sape ? ohh, protege Kak Pah. ehmm, akak ke ? kalo ikut umur aku yang muda lagi bergaya ni, sepatutnya beliau ni pangkat makcik. kekeke. tak kisahla.

ada mulut2 yang tak puas hati 'bersusei' di belakang cakap Salma tu bukannya newcomer dalam Industri Musik, tapi dah banyak audition yang dia masuk. Jadi tak adil la untuk fresh newcomers yang lain. ehh, yeke ? Lantakla, dah memang rezeki dia, and she deserved it. So, stop talking nonsense la.




lain pulak ceritanya tentang artis Malaysia yang bash Kpop ni. Kpop or well known as Korean Pop. semua ni gara-gara Sambutan Hari Belia dekat Putrajaya la tu. Kan SUPER JUNIOR M yang datang Malaysia atas jemputan khas. sebagai seorang yang die-hard-fan untuk Kpop ni, siapa yang tak bengang beb ? agak2 doh, kata-kata tu. dahla engkau tu public figure. ehh, jap2, ko tak popular kan ? alahai, nak buat kontoversi murahan ke ? aigoo. biar masuk melodi, pastu job datang tunggang terbalik, almaklumla, dah popular kan ? popular la sangat. boo sikit.:10:










hah! baca jangan tak baca. ni bukti. tak nak dah selindung2. lek lu. pasal isu tandas pon nak jadi isu ke ? kenapa tak pasal isu takde kerusi ke dekat backstage ? make up tak cukup ke sebab nak make upkan SUPER JUNIOR M tu. ek eleh. macam budak kecik. agak2 nya, kalau kerajaan tak jemput SUJU M tu, tercapai tak sejuta belia yang datang ? especially kalo kerajaan jemput Mila and Kristal je yang nyanyi. tercapai tak ? boo sikit. 

kalau nak cite pulak pasal identiti, bak kata MILA, we have our own identity. kalo ada our own identity, mestila takkan wujudnya Mpop kan ? mesti takdenye si Alyah yang tiru gaya Lady Gaga and takdenye ko tu nak pakai baju yang terdedah sana terdedah sini. kalau ikut identity melayu la kan , mesti la kita ni pakai baju kurung, kebaya, kain batik. bukannya pakai jeans cik kak oii. and takde la nak memperjuangkan music rock ye. yes, I'm talkng about you RODY. music rock tu asal dari mane ? kalau identiti, mestila bawak lagu yang etnik, bawak tarian zapin, and etc.akai ada ka ?

paling tak boleh blah yang Mila cakap Suju ni Miming. ciss. Suju ke engko yang Miming ? manusia, kalau tak puas hati memang macam tu kan ? ada je yang nak dijadikan cerita. nak jadikan kontroversi. hey, dorang tu dah World Class ok. ko tu ? kalo nak cakap yang ktaorang Kpopers ni dah lupa daratan tentang asal usul sendiri, please la. Don't dig your own grave okay. Kalau kitaorang yang back up Kpop ni lupa daratan, dah lama dah kitaorg pindah dekat Korea sana. ktaorang masih lagi tengok drama Melayu, tengok Nur Kasih The Movie tu. masih lagi makan belacan. yum3! nak makan kimci pon tak pernah lagi. hey, wake up guys! kita ni mestilah universal. jangan nak jadi jakun sangat. duduk kat bandar besar, tapi otak macam simpan dalam tong sampah.

Tak perlu nak pertikaikan Kpop kalau engkau tu pon sama tengok drama Korea. macam mana pulak kalo korang terkinja2 masa konsert Paramore, Justin Bieber ? tak sabar nak tunggu album baru Paramore keluar ? Haa, yang tu ape pulak, U.S pop ke ? wakakak. lebih kurang je kan ? So, bkak mata besar2, kalo tak cukup, ni ha, pinjam glasses aku yang tebal ni. biar nampak sikit.

panjang pulak entry aku ni. Btw, ingat! Malaysian Kpopers ni masih bangga tau jadi ANAK MALAYSIA. masih ingat lagi lagu negaraku. rukun negara apa semua. Jangan nak malukan Malaysia dengan statement ko yang childish tu. wt* !

p/s : malam tadi, aku chat dengan sorang warga Canada. and to tell you what ? She's impress with Malaysian.   With all the cultures, the unity and all those stuffs. please la, jangan malukan Malaysia di mata dunia.

pictures credit [LINK] and [LINK]

1 comment:

Ezatty said...

suka entry ni :)